ویژگی های آب آشامیدنی سالم

site-manager تیر ۱۱, ۱۳۹۷ ۰

تنها ماده ای که به سه حالت جامد، مایع و بخار در طبیعت یافت می شود آب است. آب برای نوشیدن باید از لحاظ تمیزی و بهداشتی مناسب باشد، میزان مصرف آب بهداشتی برای هر فرد بالغ  ۲ تا ۸ لیوان در روز می باشد(نوشیدن آب کافی برای سلامت پوست و بدن لازم بوده و باعث عملکرد صحیح اعضای بدن می گردد)، شاید جالب باشد که بدانید بدن آقایان بیشتر از خانم ها در طول روز به آب نیاز دارد.

کاهش آب بدن باعث تعرق زیاد، اسهال و استفراق و… می شود.

در نگاه اول آبی قابل آشامیدن است که صاف، زلال ، بی رنگ ، بی بو و دارای شرایط زیر باشد:

الف – آلوده به میکروب ها و ویروس های بیماری زا نباشد.

ب – مواد سمی و مسموم داخل آب نباشد.

ج – مواد معدنی و آلی موجود در آب برای بدن انسان مضر نباشد.

با توجه به موارد بالا نتیجه می توان گرفت که آب سالم و بهداشتی یکی از نیاز های ضروری انسان برای داشتن تنی سالم و سلامت می باشد.

منابع تامین آب شرب در جوامع امروزی

آب شرب در طبیعت از طریق رودخانه و دریاها، آبهای زیرزمینی مانند چشمه ، چاه و قنات تامین می گردد که بیشتر این آب ها جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نمی باشد و باید قبل از مصرف آن را تصفیه نمود. برای تصفیه نمودن آب نیاز است ابتدا عوامل آلوده کننده آب را شناسایی نماییم که در زیر به آن اشاره کرده ایم.

موارد ناخالصی ها و آلودگی های متداول آب

باید این را در نظر گرفت که آب صددرصد بهداشتی و سالم در طبیعت یافت نمیشود. در آب ممکن است ناخالصی و آلودگی های زیر دیده شود البته باید بدانیم که عوامل آلوده کننده آب بسیار می باشد و در اینجا ما قصد ذکر تمامی آن ها را نداریم و به مهمترین و شایع ترین عوامل آلوده کننده آب اشاره خواهیم کرد.

 

– گازهایی مانند دی اکسید کرن ( Co2 ) ، ازت و…

– مواد معدنی موجود در آب شامل انواع فلزات مانند روی، آهن، منگنز، مس، روی، کرم و…

– مواد آلی موجود در آب مانند ترکیبات شیمیمایی حاوی کربن

– مواد جامد معلق در آب مانند زباله ها

– مواد زنده در آب مانند باکتری ها و قارچ ها

 

مواد آلی و معدنی موجود در آب تا حدی برای بدن لازم بوده و آب را خوش بو و گوارا می کند. ولی وجود بیش از حد این مواد در آب بخصوص کلسیم ،منیزیم ، آهن و مس باعث سختی آب شده و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری های مختلف از جمله بیماری سنگ کلیه و نیز بیماری های قلبی عروقی می گردد. به میزان مواد موجود در آب TDS گفته می شود که برای داشتن آبی سالم و بهداشتی جهت مصرف شرب نیاز است میزان TDS آب حدودا برابر با ۱۰۰ppm باشد

فرستادن دیدگاه »

شما باید وارد شوید تا دیدگاهی ارسال کنید.